Gezellig afvallen

Afvallen is voor veel mensen met overgewicht niet makkelijk, maar het kan wel gezellig zijn. Bedenk eens hoe gezellig het zal zijn om samen met een vriend te bewegen en af te vallen zonder dat je er iets van merkt. Het eerste dat je doet is je aa1-1256217176zbgknmelden bij een sportschool. De sportschool biedt verscheidene activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Wel moet er rekening gehouden worden dat er niet bij elke activiteit begeleiding is. Bedenk daarna wie je zou kunnen benaderen om samen mee af te vallen. Het hebben van een beweegmaatje is motiverend omdat je er niet alleen voor staat. Je kunt samen doelen stellen en sportafspraken maken. Een sportafspraak die je met een vriend hebt zul je eerder nakomen dan een met jezelf.

Er zijn verschillende activiteiten waar je uit kunt kiezen. Een ieder komt hier aan zijn trekken. Bewegers die liever buiten zijn kunnen kiezen voor fietsen of hardlopen. Daarentegen kunnen bewegers die liever binnen zijn kiezen uit aerobics, dansen of zwemmen. Verder zijn er gevechtssporten voor degenen die dit leuker vinden. Er is ook persoonlijke begeleiding voor mensen die dat wensen. Het is wel belangrijk dat je kiest voor wat het beste bij je past en waar je je het lekkerst bij voelt. Dit maakt het makkelijker om vol te houden.

Het is ook mogelijk om beweegactiviteiten aan te bieden. Misschien zijn er activiteiten die nog niet worden gedaan binnen de sportschool maar die jij wel eerder hebt gedaan of ben je gewoon creatief in het bedenken van activiteiten, dan kun je je gerust aanmelden bij de sportschool als beweegaanbieder. Beschouw je je zelf meer als een beweegmaat en vind je het prettig anderen te motiveren om af te vallen dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger. Je word dan getraind in het stimuleren van anderen die op een leuke manier willen afvallen.