Anderen stimuleren te bewegen

Heb je er ooit bij stil gestaan of het je goed doet om anderen van dienst te zijn? Houd je van bewegen en wil je andere mensen daar graag mee helpen? Dan is dit je kans.personal-1277392_960_720

Mensen stimuleren om te verbeteren of hoger op te komen is een behoefte die steeds meer mensen krijgen. Vele mensen melden zich tegenwoordig als vrijwilligers aan bij sportscholen om anderen te stimuleren bij het afvallen door op een leuke manier te bewegen. Houd jij van bewegen en heb je ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen, dan is het tijd dat je je aansluit bij een sportschool die jou het meest aanspreekt.

Voor vele mensen is het heel erg moeilijk om af te vallen. Ze bewegen wel en passen zelfs hun voeding aan maar raken weinig tot geen kilo’s kwijt. Uit studies is gebleken dat mensen die door anderen gemotiveerd worden om af te vallen enthousiaster en creatiever zijn. Vandaar dat het belangrijk is om als beweegmaatje steeds ideeën te bedenken die jouw maatje aansporen als die op het punt staat op te geven. Daarnaast herinner je ze eraan dat zij er niet alleen voor staan en probeer je hun aandacht steeds terug te brengen naar het bewegen. Ook is het tonen van vertrouwen erg belangrijk. Dit resulteert in goede prestaties omdat mensen zich harder inzetten om dingen goed te doen als er op ze wordt gerekend. Verder kun je succesverhalen vertellen en voorbeelden aanhalen die stimulerend werken.

Ben jij al een beweegmaatje en wil je je aansluiten bij de groep, meld je dan gerust aan. Ben je echter nog geen beweegmaatje maar wel klaar om deze uitdaging aan te gaan, kun jij je ook aanmelden voor de gratis cursus waarbij je in drie lessen leert hoe te bewegen op een prettige en veilige manier. Ook leer je hoe anderen te motiveren terwijl jij er zelf ook van geniet.